ONZE COLLEGA'S EN HUN VERHAAL

Dit is Bas Van Heur, professor en specialist in urban studies. Ook een functie uitoefenen waarmee je het verschil kan maken?

 

 

 

 

 

 

 

 

“TROTS DAT IK KAN BIJDRAGEN AAN DEZE WARME OMGEVING”

Over hoe de VUB de persoonlijke groei van haar werknemers wil stimuleren en daarbij extra aandacht schenkt aan welzijn.

RICA CIRIACO

Volg je als VUB-medewerkers een opleiding, dan is de kans reëel dat Rica Ciriaco er voor iets tussen zit. Maar naast competenties helpen ontwikkelen, draait haar job deels ook rond welzijn. Of: ervoor zorgen dat het aangenaam werken is bij de VUB. Iets wat Rica zelf hoog in het vaandel draagt.

Waarvoor staat de VUB voor jou persoonlijk?

“De warme, menselijke omgeving. Die voelde ik al vanaf dag één als student. Ik ben zelf erg trots dat ik aan die menselijke focus kan bijdragen door mijn job als HR-adviseur. Elke dag meewerken aan het welzijnsbeleid van onze universiteit geeft mij veel voldoening. De VUB is nog relatief jong, dus we moeten nog veel organiseren en bijsturen, maar die uitdaging ga ik met plezier aan!

Soms gaat welzijn over kleine dingen met een grote impact. Denk maar aan ergonomische aanpassingen, diversiteitacties om heel uiteenlopende mensen samen te brengen, of campagnes die helpen om efficiënter te communiceren. Daar geven we trouwens ook een opleiding over die wij met ons team gemaakt hebben toen bleek dat daar vraag naar was. Dat illustreert ons opleidingsbeleid volledig: we laten het graag van onderuit groeien. Alle suggesties en ideeën zijn waardevol. Collega’s zo helpen met hun ontwikkeling, geeft mijn job betekenis.

Bovendien heb ik heel toffe collega’s. We gaan vaak samen lunchen en na het werk iets drinken. Je kan eigenlijk wel zeggen dat het vrienden geworden zijn. Kortom, aan de VUB ben ik mijn hart verloren. Daarom vind ik het ook niet zo erg om elke dag vanuit Leuven te pendelen.”

Ga terug naar het overzicht

Wil jij ook voldoening halen uit je job?

BEKIJK ONS DIVERS JOBAANBOD.